Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Normy znalostí školí proškolení členové ČČK, v zaměstnání zdravotničtí pracovníci.

Školitelka: Hana Jindřichová, Adéla Kauerová

Školitel:     Vojtěch Dvořák

 

 

 

 

Mladý zdravotník I. a II. stupně (10 a 16 hodin)

 

V této normě jsou proškolováni žáci I. a II. stupně základních škol. Pro děti vyškolené v těchto normách jsou pořádány postupové soutěže Hlídek mladých zdravotníků.

 

Zdravotník ČČK Junior (20 hodin)

Tato norma je určena pro mládež ve věku 16 - 18 let, studenty středních škol, členy i nečleny Mládeže ČČK.

 

Zdravotnická příprava uchazečů o řidičské oprávnění  (6 hodin) Rozsah výuky zdravotnické přípravy uchazečů o řidičský průkaz v autoškolách včetně praktického výcviku v poskytování první pomoci je dán Zákonem č. 247/2000 Sb., o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel. Na tuto normu je ČČK držitelem certifikátu Evropské komise pro první pomoc (EFAC) do 12.12.2013.

cena kurzu 1 300,- Kč

 

Základní norma zdravotnických znalostí (12 hod)

Jsme držitelem Evropského certifikátu pro první pomoc (EFAC) platnost do 12.12.2013, kterou mu udělila Evropská komise pro první pomoc v Bruselu. Vydávaný průkaz má mezinárodní platnost.

cena kurzu 2 100,- Kč

 

Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky (20 hodin)

Tato norma akreditovaná MŠMT se od předchozí normy liší přidáním 8h modulu. Je zaměřena na první pomoc u dětí. Naše OS ČČK je držitelem akreditace.

cena kurzu 3 100,- Kč

 

První pomoc pro příslušníky tísňových složek (40 hodin) Tato norma je určena pro členy HZS, dobrovolné hasiče, příslušníky PČR, Městské policie, příslušníky ostatních nezdravotnických složek IZS a pod.

cena kurzu 5 500,- Kč

 

Zdravotník zotavovacích akcí (40 hodin)

ČČK má na výuku zdravotníků zotavovacích akcí akreditaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Absolventi tohoto kurzu jsou podle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, oprávněni vykonávat zdravotníky na zotavovacích a podobných akcích akcích a školách v přírodě. Naše OS ČČK je držitelem akreditace.

cena kurzu 5 700,- Kč

Doškolení ZZA (8 hodin) - cena kurzu 1 500,- Kč

 

Dobrovolná sestra ČČK (57 hodin)

Absolventi tohoto kurzu mohou zajišťovat zdravotnické služby na různých akcích včetně zotavovacích a podobných akcí, ale též působit jako zdravotníci v případě mimořádných událostí, jako členové humanitárních jednotek ČČK. Navazuje na Základní normu zdravotnických znalostí.

cena kurzu 7 900,- Kč

 

Zdravotnický instruktor ČČK (56 hodin)

je nejvyšší normou znalostí první pomoci v Českém červeném kříži. Povinným předchozím školením je DOS příp. ZZA. Její absolventi působí jako lektoři všech nižších norem znalostí první pomoci v ČČK a na vedoucích pozicích v Humanitárních jednotkách ČČK.

 

Záchranář školený v použití AED (4 hodiny )

Tento kurz je určen především hasičům, policistům, úředníkům a všem laikům, kteří se pohybují v místech s velkou kumulací osob a mají zájem o proškolení v užití automatického externího defibrilátoru. Takto vyškolený laický záchranář bude schopen použít AED před příjezdem Záchranné služby a účinně tak pomoci při obnovení základních životních funkcí postiženého.

cena za 1 hodinu 350,- Kč